Digital clock

Tuesday, August 28, 2012

selamat hari raya

haiii selamat hari raya semua..tahun ni raya ku kurang meriahnya sbb xde semangat nk raya agknya..thun ni jge aku raya kat johor nk balik kpg memang xdpt cuti pjg dlm mase yg masa bln 11 ni akk aku nk khwin so byk gne gune  2 x balik kpg....

pg raya keje aku mkn tido xde org dtg brya....tp malam td aku x leh tahan la ngn jiran serbu rumah aku...aku terselamat drpd dieorg tp hakikatnya dtg jge....dgn segan silunya mereka berbaju kurung tp tuan bju tido ngn seluar pendek...segan xsegan kene jge layan..ramai plk yg dtg laki popuan semua ada ngn ank g...aduhai malu sungguh pe pun sempoi...x tau nk lari mne....mknn xde syukur de coklate ngn kerepek pedas ade g..air sentiasa ada kalau x gigit jari je....n wat u all raya thun akn jgn mcm sye sudah malu x sudah...pe pun selamat hari raya maaf zahir n batin

Thursday, July 26, 2012

ramadhan tiba

21/7/2012 merupakan bulan mulia bg umat islam menyambutnya....dan wajib bg memunaikannya...bulan ni merupakan bulan paling istimewa dan mempunyai kelebihan tersendiri bg mereka yg menyambutnya...tahun merupakan tahun ke 2 aku berpose tnpa ibu tahun 2 aku berpose waktu keje.....sebelum aku pernah berniaga dibazaar waktu sekolah...seronok aku rasa merasa pengalaman walaupun menghadapi pelbagai dugaan seperti musim panas hujan ribut tp aku tetap merasakan kepuasan sendri.....bertapa susah untuk mencari rezeki....dan kini aku bln pose jge tmpt...kedai kasut,,,wat masa ni blm ramai g blh relax tggu lah pertghn pose ramai org kunjung untuk beli.....tggu dn lihat je larat @ x......
ok la smpai disini shja dpt aku luahkan...
selamat berpose semua....

Monday, July 9, 2012

ini yg membuatkan aku terfikir mase keje td....aku memikirkan mcmne perasaan apebila membuat kenduri tanpa mak...org lain semuanya ada ayh ngn mak..tp aku.......aku da pnh merasa bila time pose ngn raya memang sedih la....sunyi je rasa mcm xde hari istimewa....:(

Sunday, July 8, 2012

SAYANGKAMU

aku ada seorang kawan lelaki yang orgnya simple,,,,tidak memilih,,,,biasa2 aje n mudah merapatinya...umur *******aku rahsiakan.....die blm berkhwn entalah....pe yg aku ingin ktekan aku memang suka ngn die,,,,die memang jenis x pnh marahkan orang,,,,ikot kehendak orang lain pe disuruh....seperti menbawa pergi jalan2,,,,belanje mkn,,,belikan barang,,,tp bila aku ngn die aku mengajak kuar untuk happy2 hilangkan masalah keje,...tp waktu die free la..xde la waktu kejenya ku ggu....die tidak pnh merungut....sentiasa happy je..kesedihan tidak kulihat dgn mate ku sendiri padahal die ada kesedihan yg tidak ingin ditunjuki....aku memang syg pada "si dia"love u

Saturday, April 30, 2011

cerita budak bilik aku ( teratai)

4/1/2011
merupakan hari pertama dengan kawan2 ku memula daftar asrama dengan subjek....memang seronok sebab lama x dengar cerita masing2....semuanya permulaan cerita sendiri...dalam masa yang sama setiap dalam ada budak junior....shasha,,atiqah,,efa...mereka pada awalnya macam sombong tp hakikatnya ok ape,,,boleh masuk kepala dengan seniornya....semakin lama kami satu bilik menjadi rapat....layan semua pe yang berlaku dalam bilik ni.....dalam bilik teratai memang ramai yang duduk dalam 12orang....hari pertama boleh dikatekan seronok....tp hari seterus keseronokannya sementara....aku sendiri pun x pasti pasal dan mengapa..????apa salah kiteorg pun x tau???alih2 timbul sifat kebencian pada bilik kami....nak cakap die senior pun jge baru sem 3..tp kami paling senior dari dieorang...tp punye berlagak macam up to date dari kiteorang semua...da lah sombong,,,,bajet pandai.....da lah buat laluan sendiri...nak masuk pun ikot pintu tandas...ingat bagus sangat buat perangai macam....terpaksa ikot laluan terbetol...kalau tegurkan kecik hati....nanti hati ada yang kena serbu dengan kiteorang....kesabaran kiteorang ada had nya...jangan sangka diam kami semua x berani...tunggu je lah nanti ada yang  kena dengan kami... 

Sunday, April 24, 2011

exam final....

pada tarikh 25/4 merupakan exam final bagi kolej risda...hari penentuan bagi sem ni....seram aku rasa bile nk menjawabnya...dalah exam 2 kantoi....final lagilah seram x terkira...pas habis exam ni kiteorang akan membuat patrikal tu jangan cakap memang seram x terkata...senak difikirkannya....huhuhhuhuhu...takot aku.....
hhuhuhuh....akhirnya exam final beberapa hari akan habis....itu masanya aku dengan kawan2 tunggu.....lepas ni masing2 sibuk dengan patrikal...mesti sunyi kan....

Thursday, March 17, 2011

penat.......

fuhhhhh!!!!!!!
penat sungguh aku rasa hari ini.....da tadi pagi kene bangun awal-awal amik kakak aku kat asrama pas tu pegi rumah mak cik amik barang....x sempat nak rehat......ada pulak orang ajak aku webchat rindu katekan.....rindu ke...perasan lebih je mamat 2.....n then keluar semula pergi bandar beli lain pulak...penat siot....sampai mengatok aku di buat....tp ape-ape2 habuannya best lah bila dapat 2 helai baju dan mkn kfc....seronok lah.....:) yang happy....